Marseille konačno odustao od Džeke

Želja za transferom nije bila obostrana

Marseille konačno odustao od Džeke

Čelnici Olimpiquea iz Marseillea silno su željeli angažovati Edina Džeku ovog ljeta, ali su primorani mijenjati planove.

Ambiciozni francuski velikan želi da se vrati u vrh Ligue 1 i da ponovo bude konkurentan PSG-u, Lyonu i Monacu, a idealnog napadača su vidjeli upravo u kapitenu bh. reprezentacije.

Francuski mediji danas donose vijest da su u Marseilleu napokon odustali od dovođenja Džeke s obzirom da naš napadač nije pokazao interes za prelaskom u ovaj klub, kao ni za napuštanjem Rome.

Pored Edina Džeke, Marseille je namjeravao dovesti i Oliviera Girouda ali se čini da ni od toga neće biti ništa, posebno nakon vijesti da je postignut dogovor sa Valereom Germainom, napadačem Monaca koji je navodno dogovorio dolazak na Velodrome.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Edin Džeko je u nedavno završenoj sezoni postigao ukupno 39 golova za Romu, od čega 29 u Seriji A, i odlučio je ostati u Rimu uprkos brojnim ponudama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi