Mascherano za "smiješnu" cifru napušta Barcelonu?

Argentinac ide u Galatasaray?

Mascherano za "smiješnu" cifru napušta Barcelonu?

E. Čaušević

Barcelona će sasvim sigurno na kraju ove sezone napraviti nekoliko promjena u igračkom kadru, ali i u trenerskom jer će Luis Enrique napustiti Nou Camp na kraju ove sezone.

Katalonski klub ovog ljeta želi dovesti nekoliko zvučnih pojačanja, a to znači i da će biti fudbalera koji će morati potražiti drugi klub. Španski mediji navode da je jedan od njih i Javier Mascherano koji se na izlaznim vratima Barcelone nalazio i prošlog ljeta.

Tada je za Argentinca bio zainteresovan Juventus, ali je on odlučio ostati na Nou Campu. Međutim, jasno je da Mascherano više ne pruža partije na vrhunskom nivou, te je njegov odlazak gotovo siguran. Iako u ugovoru ima otkupnu klauzulu od čak 85 miliona funti, navodno bi Argentinac Barcu mogao napustiti za samo četiri miliona funti.

Prema pisanju Mundo Deportiva, Mascherano će svoju karijeru nastaviti u Galatasarayju. Navodno, turski klub je sve dogovorio s Barcom, te će Argentinac za četiri miliona funti ovog ljeta preseliti u klub iz Istanbula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti