"Mbappe bi trebao da ostane u Monacu jer tu nema pritiska"

Eric Abidal poručuje mladoj zvijezdi

"Mbappe bi trebao da ostane u Monacu jer tu nema pritiska"

E. Škorić

Mlada zvijezda Monaca Kylian Mbappe na meti je PSG-a i jučer su pojedini mediji objavili kako će potpisati za klub iz Pariza.

L'Equipe je objavio kako je PSG završio transfer Mbappea i kako će 18-godišnji napadač potpisati petogodišnji ugovor, a da će Monacu na ime obeštećenja pripasti 163 miliona funti ili 180 miliona eura.

Za Mbappea se zanimao i Real Madrid, ali eto, čini se da je u ovom trenutku na korak od bogatog francuskog kluba. Bivši defanzivac Monaca, cijenjeni Eric Abidal, poručuje Mbappeu da ipak ostane.

"Nije vrijeme za  transfer. Tačno je da je Mbappe puno napredovao u posljednje vrijeme, imao je nevjerovatnu sezonu i sada je potvrdio kvalitetu. Ipak, mislim da je Monaco sada najbolji klub za njega. Ovdje nema puno prititska. On je dobar dečko, naporno radi. Svi u klubu ga obožavaju", rekao je Abidal.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je već doveo Neymara za 222 miliona eura i eventualni dolazak Mbappea bi bio zaista nevjerovatan. Ovog ljeta u Pariz su stigli još Yuri Berchiche iz Sociedada i desni bek Dani Alves iz Juventusa. Ukoliko bude kupljen i Mbappe, to znači da su Parižani ovog ljeta potrošili oko 380 miliona funti.

Mnogi optužuju PSG za kršenje pravila o financijskom fair-playu. Klub je 2014. godine kažnjen zbog toga, ali trenutno ih još niko ne upozorava. Nastave li u ovom ritmu, teško da će im iko moći da parira, ne samo u Francuskoj već i šire.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti