Medunjanin tragičar, promašio penal u 90. za bod u Vigu

Celta slavila s 2:1

Medunjanin tragičar, promašio penal u 90. za bod u Vigu

E. Škorić

Nogometaši Celte su u Vigu, rezultatom 2:1, u utakmici petog kola španske Primere, savladali su Deportivo.

Očito je na igrače Deportiva traga ostavio težak domaći poraz od Real Madrida (2:8), pa su u Vigu doživjeli i treći poraz. 

Celtu je već u četvrtoj minuti u vodstvo doveo njen najbolji igrač, Nolito, na asistenciju Larriveyja, koji je u 72. minuti postigao gol za pobjedu Vižana.

Prethodno je Deportivo uspio da poravna preko Cuence, bivšeg igrač Barcelone, u 55. minuti na ubačaj Juanfrana. Bh. reprezentativac Haris Medunjanin igrao je 90 minuta za goste, ali nije se proslavio. U 90. minuti je, naime, dosuđen penal za goste iz La Corune, ali je Medunjanin promašio. 

Celta je petoplasirana s devet bodova, dok Deportivo ima pet bodova manje i zauzima 13. mjesto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 5. kolo:
Celta - Deportivo 2:1 (Nolito 4, Larrivey 72/ Cuenca 55)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.