Medunjaninu 90 minuta u pobjedi Phile

Treći uzastopni trijumf Philadelphije

Medunjaninu 90 minuta u pobjedi Phile

D. Rakanović

Fudbaleri Philadelphije Uniona savladali su noćas Houston Dynamo sa 2:0 u okviru američke MLS lige. 

Tim našeg Harisa Medunjanina je na domaćem terenu došao do trećeg uzastopnog trijumfa i pokazali su da se nalaze u veoma dobroj formi. 

Philadephia je povela u 17. minuti pogotkom Fafe Picaulta na asistenciju Pontiusa. Domaćini su povisili prednost u 38. minuti kada je opet na asistenciju Pontiusa pogodak postigao Ilson. 

U nastavku igre Houston je preuzeo inicijativu u pokušaju da se smanje prednost domaćina, ali do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao. 

Bh. internacionalac Haris Medunjanin na terenu je proveo svih 90 minuta i odigrao je veoma dobru partiju. 

Philadelphija nakon ove pobjede ima 13 bodova i nalaze se na sedmoj poziciji na Istoku MLS lige, dok Houston Dynamo se nalazi na drugoj poziciji na Zapadu sa 19 bodova iz 11 utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi