Messi neće igrati na Olimpijskim igrama

Argentina bez Messija u Riju

Messi neće igrati na Olimpijskim igrama

E. Čaušević

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi neće igrati za Argentinu na Olimpijskim igrama ovog ljeta u Riju.

Selektor reprezentacije Argentine Gerardo Martino izjavio je da Messi neće biti u ekipi koja će se boriti za zlato na Olimpijadi u Riju. Martino se za ovaj potez odlučio jer zna da je Messiju potreban odmor zbog mnoštva utakmica koje će Messi imati u ovojj sezoni.

"Messi ne ide na Olimpijske igre u Rio jer znam da je dosta umoran i potreban mu je odmor. Imamo Copa Americu, Olimpijadu i utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, moram neke igrače odmoriti", rekao je Martino, te dodao:

"Barcelona i ove sezone igra sjajno i vjerujem da će ponovo jurišati na sve titule što znači da ih čeka još dost utakmica. Želim osvojiti zlato u Riju, ali ne pod svaku cijenu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Messi je 2008. godine s reprezentacijom Argentine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi