Milik i Napoli nisu mogli saznati bolje vijesti

Vraća se na teren već u januaru?

Milik i Napoli nisu mogli saznati bolje vijesti

E. Čaušević

Poljski napadač Arkadiusz Milik ovog ljeta stigao je u Napoli kao zamjena za Gonzala Higuaina.

Milik je na samom otvaranju sezone pokazao da će biti veliko pojačanje, jer je ovaj 22-godišnji napadač u sedam utakmica postigao šest golova. Ipak, početkom oktobra zadobio je tešku povredu ligamenata za reprezentativnom okupljanju.

Nakon operacije doktori su poručili da će se ovaj napadač na teren tek vratiti u aprilu naredne godine, ali čini se da to neće biti slučaj. Naime, italijanski mediji objavili su danas da će se Poljak vratiti na teren brže nego što je bilo ko očekivao.

Navodno, Milikov oporavak teče bolje od očekivanog, te će biti spreman za meč protiv Milana koji se igra 22. januara. To znači da će se poljski napadač na teren vratiti tri mjeseca ranije. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo su sjajne vijesti za Napoli koji je u potrazi za novim napadačem otkad se Milik povrijedio. Ipak, novi napadač Napolitancima očito više neće trebati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi