Mlada Boleslav dominantno slavila, ljepotica u Pragu

Bohemiansu dva vodsta nisu dovoljna

Mlada Boleslav dominantno slavila, ljepotica u Pragu

S. Bošković

Drugo kolo češke Synot lige  je pružilo tri sjajne utakmice, te mnoštvo golova.

Mlada Boleslav je bila domačin Brnu, kojeg su porazili sa 2:0. Gosti su prošli odlično s obzirom na ponuđenu igru. Domaćin je imao 12  šuteva u okvir gola, dok su igrači Brna bili bezopasni.  

Unatoč tome, na prvi gol smo morali čekati do 51. minute kada pogađa Cermak, a konačnih 2:0 postavlja Chramosta u 89. minuti. 

U drugom susretu dana Sparta Prag i Liberec su remizirali sa rezultatom 2:2. Gosti su došli u Prag po pobjedu, te su u susret krenuli silovito. Već nakon dvije minute igre Bakos na asistenciju Folprechta dovodi Liberec u vodstvo. 

Ali na odgovor, a ujedno i preokret  Sparte se nije dugo čekalo. U 11. minuti Skoda pogađa za 1:1, a dvije minute kasnije isti igrač asistira Mikuli za vodstvo domaćina. 

Liberec preuzima inicijativu, te u 56. minuti Sural, koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena, poravnava rezultat. Do kraja susreta nije bilo promjena rezultata.

Identičnim rezultatom završena je utakmica između Jabloneca i Bohemiansa. Na stadionu Strelnice gosti su imali rezultatsku prednost nakon samo šest minuta igre kada je pogodio Acosta. 

Ta prednost se nije dugo zadržala jer je samo pet minuta kasnije Wagner pogotkom sa bijele tačke vratio utakmicu na početak. 

Domaćini su imali inicijativu, ali u uvodnim minutama drugog dijela gosti dolaze do nove prednosti. Sada je pogodio Cizek. Gosti se povlače, domaćini prave pritisak, a Masopust u 79. minutu poravnava rezultat po drugi put. 

Na tebeli vodi Zlin, a slijede Liberec, Teplice te Sparta Prag. 

Češka Synot liga, drugo kolo: 

Mlada Boleslav-Brno 2:0 ( Cermak 51', Chramosta 89')

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Slavia Prag-Liberec 2:2 ( Skoda 11', Mikula 13', Bakos 2', Sural 56´)

Jablonec-Bohemians 1905 2:2 ( Wagner 11', Masopust 79´, Acosta 6´, Cizek 47

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.