Mladi trener Hoffenheima otkrio tajnu uspjeha
Foto: EPA

Pravi čuda sa svojom ekipom

Mladi trener Hoffenheima otkrio tajnu uspjeha

Mladi trener Hoffenheima Julian Nagelsmann, koji ima samo 29 godina, ove sezone pravi čudesne rezultate sa ovim timom.

Prije dvije noći je Hoffenheim na svom terenu uspio pobijediti čak i veliki Bayern (1:0), a Nagelsmann je izjavio da se nakon utakmice osjećao kao da je drogiran.

"Ne drogiram se, ali sam se osjećao kao da sam na drogama kada je završila utakmica. Bio je to neki čudan i neopisiv osjećaj, ali valjda se narkomani osjećaju tako kada su nafiksani", našalio se mladi trener, koji je potom nastavio pričati o utakmici:

"Nakon minutu i po utakmice su svi mogli vidjeti naš plan igre, a ja sam mislio da nema šanse da će nam to proći. Ali, uspjeli smo i sretni smo zbog pobjede".

Nagelsmann je otkrio i tajnu velikog uspjeha, te kako je od Hoffenheima napravio jednu od najboljih ekipa u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Najbolje ideje mi padaju na pamet kada sam u kupatilu. Čim izađem, uzmem komad papira, linijar i običnu olovku i onda crtam plan igre. Ja sam kao pekar. Pomiješam stvari, stavim ih u peć pa onda gledam hoće li mi uspjeti".

Za Hoffenheim je ovo bila prva pobjeda nad Bayernom u historiji kluba, a za nju je zaslužan Andrej Kramarić koji je sredinom prvog poluvremena pogodio za konačnih 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi