Mourinho: Uvijek sam imao blizak odnos sa Lukakuom

Menadžer Manchester Uniteda

Mourinho: Uvijek sam imao blizak odnos sa Lukakuom

D. Rakanović

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho otkrio je da je veoma dobro poznaje novo pojačanje kluba Romelua Lukakua. 

Mourinho i Lukaku su prije četiri godine sarađivali u Chelseaju, a sada će ponovo sarađivati. 

"Imam sjajno iskustvo rada sa njim tokom nekoliko mjeseci. Dok sam trenirao Chelsea i Manchester United, Lukaku je bio u Evertonu, ali uvijek smo imali veoma blizak odnos. On je inteligentan, ljubazan momak. Ostali smo u kontaktu, i održali to pozitivno osjećanje među nama", rekao je Mourinho i dodao: 

"Sada smo ponovo zajedno, što je jedan potpuno novi momenat u našim karijerama, u skroz drugačijim okolnostima, ali ne sumnjam da će sve biti kako treba". 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Menadžer Uniteda je otkrio šta je poručio novim pojačanjima. 

"Rekao sam Lukakuu i Lindelofu čim smo počeli sa treninzima, da imaju sreće što su u jednom ovakvom timu. Ne kažem da to nisu zaslužili, naprotiv, igrama u Evertonu i Benfici pokazali su da su dostojni dresa Manchester United. Kažem da imaju sreće jer je ovo zaista posebna grupa igrača. Sjajno je kada igrač promijeni tim i dođe u jednu fantastičnu grupu. A oni se odlično osjećaju ovdje nakon tri-četiri provedena dana, i čini se kao da su u timu već dugo vremena", zaključio je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi