Mourinhov poklon koji će Arnautović zauvijek pamtiti
Foto: EPA

Anegdota iz zajedničkih dana

Mourinhov poklon koji će Arnautović zauvijek pamtiti

Danas fudbaler West Hama, ponekad problematični, Marko Arnautović se prisjetio dana iz Intera i zanimljive anegdote o tome kako je kod njega završio sat Josea Moruinha.

Naime, u sezoni 2009/2010 Marko Arnautović je boravio u Interu, na posudbi iz Twentea, a stvari se, tada, i nisu odvijale najbolje po njega.

Reprezentativac Austrije je upisao svega tri nastupa za italijanski klub, te je, u više navrata, osjetio bijes tadašnjeg trenera Intera Josea Mourinha, kojem se nisu dopadale radne navike, ali ni ponašanje Arnautovića.

U intervjuu za Dail Mail, Arnautović je otkrio da je, u Interu, često kasnio na treninge i sastanke ekipe.

"Kada sam bio na pipremama sa Interom u Abu Dhabiju 2009. godine, prespavao sam zajednički doručak. To je bio prvi put da kasnim...Potom sam zakasnio i na sastanak. Hotel je bio ogroman, a moja soba je bila na 75. spratu. Čekao sam lift i vidio da imam sedam minuta da stigne, ali sam opet zakasnio. Katastrofa, to je bio drugi put da kansim", priznao je Arnautović, pa nastavio:

"To se nastavilo događati, pomislio sam: 'Jose će me ubiti'...Taj dan smo se posvađali i ja sam poslan da treniram samostalno."

Arnautović je, nešto kasnije, izgladio stvari sa Mourinhom. Ipak, on to nije ni namjeravao uraditi, ali je do toga došlo i to 2010. godine, zbog toga što je Austrijanac došao na trening pet sati ranije. Međutim, to je uradio samo zato što je mislio da je trening zakazan u jutro, a ne u poslije podne, što je bio slučaj.

Mourinho, međutim, nije mogao izdržati, te se počeo smijati kada je vidio Arnautovića, pa mu je kao "znak pažnje" poklonio i svoj sat.

"Bili smo u Milanu. Mislio sam da je trening u jutro i krenuo sam baš na vrijeme. Kada sam došao, tamo nije bilo auta. Trening je, zapravo, bio poslije podne", prisjetio se Arnautović.

"Mourinho je bio tamo sa svojim stručnim štabom. Počeo se smijeti i aplaudirati kada me vidio. Rekao mi je: 'Ti si moj čovjek. Došao si pet sati prije treninga. Volim te! Izvoli, uzmi moj sat'. Još uvijek imam taj sat", otkrio je reprezentativac Austrije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi