Napadač Evertona dobio kaznu kao niko prije u Premier ligi

Suspendovan zbog simuliranja

Napadač Evertona dobio kaznu kao niko prije u Premier ligi

U engleskoj Premier ligi se nikada do danas nije desilo da jedan fudbaler bude suspendovan zbog simuliranja, a upravo se s takvom kaznom suočio napadač Evertona Oumar Niasse.

Ovaj 27-godišnji Senegalac je dobio dvije utakmice kazne jer je u šestoj minuti utakmice Crystal Palacea i Evertona odglumio kontakt u šesnaestercu domaćina i iznudio jedanaesterac za svoj tim.

Niasse je ušao u kazneni prostor Palacea a stoper Dann je krenuo u duel, nakon čega se napadač Evertona bacio na travu i prevario suca Taylora, koji je pokazao na bijelu tačku.

Disciplinska komisija FA donijela je odluku da Oumar Niasse dobije dvije utakmice suspenzije, a kao razlog je navedeno da je "uspješno obmanuo arbitra susreta". Ta je odluka donijeta nakon što je komisija pregledala ponovljeni snimak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Niasse ima pravo žalbe, a ukoliko ga engleski Savez ne pomiluje, propustit će utakmice protiv Southamptona u nedjelju i West Hama u srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi