Napoli preokrenuo protiv Sparte, Young Boys pregazio Slovan

Grupa I Evropske lige

Napoli preokrenuo protiv Sparte, Young Boys pregazio Slovan

Utakmicama Napolija i Sparte odnosno Young Boysa i Slovana, započelo je takmičenje i u grupi I Evropske lige. Puno više uspjeha imale su domaće ekipe koje su upisale velike pobjede.

Napoli je loše otvorio susret protiv Sparte, budući da je već u 14. minuti Husbauer doveo goste u prednost. Nije se mnogo čekalo na izjednačenje pošto je u 23. minuti siguran sa bijele tačke bio Gonzalo Higuain.

Na početku drugog poluvremena Napoli stiže u vodstvo. Asistenciju Higuaina koristi Mertens koji u 51. minuti pogađa za 2:1. Konačnih 3:1 za Napoli nakon sjajnog solo prodora postavlja isti igrač u 81. minuti i Napoli tako stiže do prva tri boda u Evropa ligi.

Young Boys se u Bernu lako obračunao sa ekipom Slovana iz Bratislave. Švicarski tim poveo je već u 5. minuti golom Lecjaksa, da bi nakon pola sata igre Steffen povisio na 2:0. 

Nastavak utakmice donosi još tri gola Young Boysa. Prvo je Nuzzolo u 63. povisio na 3:0, da bi Nikci u 80. minuti pogodio za 4:0. Rezervista Hoarau u 92. minuti zaključuje debakl slovačkog predstavnika i postavlja konačnih 5:0 za Young Boys.

Evropska liga, grupa D, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Napoli - Sparta 3:1 (Higuain 23, Mertens 51, 81 - Husbauer 14)
Young Boys - Slovan 5:0 (Lechajs 5, Steffen 29, Nuzzolo 63, Nikci 80, Hoarau 90+2)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.