Nevjerovatna trenerska statistika Pepa Guardiole

Sjajni Pep Guardiola

Nevjerovatna trenerska statistika Pepa Guardiole

E. Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiola jučer je imao svoju zadnju utakmicu na klupi Bayerna.

Guardiola je nakon tri sezone odlučio napustiti prvaka Njemačke, te će od naredne sezone biti trener Manchester Cityja. Ipak, Guardiola je otišao u stilu jer je sa Bayernom uspio osvojiti duplu krunu.

Njemački mediji objavili su zanimljivu priču o trenerskoj karijeri Guardiole u brojkama. Naime, oni su napravili statistiku dosadašnje trenerske karijere španskog stručnjaka. Guardiola je četiri godine proveo na klupi Barcelone, dok je tri sezone bio u Bayernu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pep je u svojoj trenerskoj karijeri ostvario 300 pobjeda, 68 remija i samo 40 poraza. Njegove ekipe postigle su 1034 gola, a primile 292. Guardiola je za dosadašnjih sedam sezona u trenerskoj karijeri osvojio nevjerovatan 21 trofej. Kapa do poda, majstore!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi