Neymar ide korak dalje: Otjerajte ga iz kluba!
Foto: EPA

Urotio se protiv Cavanija

Neymar ide korak dalje: Otjerajte ga iz kluba!

E. Škorić

Brazilski napadač Neymar ljut je na Edinsona Cavanija nakon što mu je ovaj uskratio želju da izvede penal protiv Lyona.

PSG je s 2:0 pobijedio Lyon u nedjelju navečer, a Neymar i Cavani su se svađali oko toga ko će izvesti penal. Na kraju je Urugvajac izveo najstrožu kaznu, ali je promašio.

Kasnije je objavljen i video na kojem se jasno vidi kako Cavani ne da Neymaru da puca penal, a o svemu se oglasio i trener Parižana Unai Emery, koji smatra da bi njih dvojica trebali između sebe da dogovore ko će izvoditi penale.

No, Neymar ne miruje. Osim što je prestao pratiti Cavanija na Instagramu, sada navodno traži da se Urugvajac makne iz kluba. 

Španski Sport piše kako je Neymar zatražio od čelnika PSG-a da prodaju dugogodišnjeg napadača, uvjeravajući ih da šteti dobroj atmofseri, a da je ionako tu sada s njim i Kylian Mbappe, koji je doveden iz Monaca.

Po Neymaru bi najidealnije bilo da se već u januaru klub odrekne Cavanija, mada je ovaj po dolasku iz Napolija uradio sjajne stvari za PSG i pitanje je koliko su spremni na Parku Prinčeva tek tako da ga se odreknu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na početku sezone PSG doslovno uništava svoje rivale i ubjedljivo je prvi tim u Francuskoj, a Neymar i Cavani najbolji su strijelci sa četiri, odnosno sedam golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi