Neymar: Mbappe će se sigurno boriti za Zlatnu loptu
Foto: EPA

Brazilac pohvalio mladog saigrača

Neymar: Mbappe će se sigurno boriti za Zlatnu loptu

PSG je sinoć, u utakmici grupne faze Lige prvaka, razbio minhenski Bayern i slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0. Pogađali su za Parižane Alves, Cavani i Neymar, ali je, možda, i najbolji pojedinac u pobjedničkoj ekipi bio Kylian Mbappe.

Super talentovani tinejdžer, koji je u PSG stigao ovog ljeta iz Monaca, je odmah počeo opravdavati silni novac koji su bogati vlasnici pariškog kluba izdvojili za njegov transfer.

Sinoć je 18-godišnji Mbappe bio nezaustavljiv za odbranu Bayerna, prolazio je kuda je htio i kada je htio, a uspio je upisati i sjajnu asistenciju za Cavanija, te biti glavni "krivac" za Neymarov gol.

Imao je Mbappe još nekoliko odličnih poteza i proigravanja saigrača, a nakon utakmice je Neymar imao samo riječi hvale na račun svog mladog saigrača.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Osjećam se privilegovano što imam priliku igrati pored njega. On je još uvijek dječak, ali je sjajan fudbaler. Na terenu izgleda kao da ima 30 godina", izjavio je nakon sinoćnje utakmice Neymar, pa dodao:

"On je igrač koji će nastaviti naporno raditi i sigurno će se boriti za Zlatnu loptu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi