Neymar se ne vraća s Barcom u Španiju
Foto: EPA

Ima neodložne obaveze

Neymar se ne vraća s Barcom u Španiju

M. Šljivak
Teme:

Brazilski napadač Neymar neće se vratiti s ekipom Barcelone u Španiju nakon završetka turneje po Sjedinjenim Američkim Državama.

Katalonski tim će se odmah nakon meča s Realom u Miamiju, vratiti u Španiju, gdje će ostati do početka nove sezone.

Međutim, u avionu za Barcelonu neće biti brazilske zvijezde Neymara, koji će se zaputiti u Kinu.

Razlog njegovog odlaska u ovu zemlju su reklamne obaveze prema američkoj kompaniji Nike, ali nakon završetka ovih obaveza, postoji velika mogućnost da se ostvari dugo očekivani transfer u PSG.

ESPN iz izvora bliskih igraču saznaje da će nakon posjete Kini Neymar postati novi član PSG-a i da će doći do transfera vrijednog 222 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Brazilac je već dogovorio transfer s Parižanima. Barcelona je odluku prepustila igraču, a glavnu ulogu u transferu imaće Neymarov otac, koji čini sve da uvjeri sina da prihvati bogatu ponudu PSG-a.

Viceprvak Francuske brazilskom velemajstoru nudi platu od čak 30 miliona eura godišnje, što je jako teško odbiti, pa bismo u narednoj sedmici mogli svjedočiti najvećem transferu svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi