"Nije istina da želimo angažovati Ancelottija"
Foto: EPA

Ne ide u Kinu

"Nije istina da želimo angažovati Ancelottija"

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti prošle sedmice dobio je otkaz u Bayernu nakon loših rezultata na početku ove sezone.

Čelni ljudi bavarskog kluba odlučili su da se zahvale na saradnji legendarnom italijanskom stručnjaku jer nisu zadovoljni rezultatima na početku nove sezone. Nakon što je Ancelotti dobio otkaz u medijima su se pojavile mnogobrojne špekulacije o tome gdje će ovaj trener nastavitu svoju karijeru.

Prethodnih dana najviše se govorilo da će se Ancelotti vratiti na San Siro, te ponovo preuzeti trenersko mjesto Milana. Iako je to upravo ono što navijači ovog kluba žele čini se da se to neće desiti, bar ne u skorije vrijeme. Naime, Ancelotti je izjavio da želi sada na pauzu, te da će se ovom poslu vratiti tek na početku naredne sezone.

Pored Milana prethodnih nekoliko sedmica uveliko se u njemačkim medijima pisalo o tome da Ancelotti namjerno želi da dobije otkaz na Allianz Areni, jer ima predugovor sa kineskim Tianjin Quanjianom koji trenutno vodi Fabio Cannavaro. Ipak, ove špekulacije odlučio je demantovati upravo klub iz daleke Kine.

"Niko u našem klubu nije razmišljao o tome da promijenimo trenera, bar ne još uvijek. Nije istina da imamo dogovor sa Carlom Ancelottijem. Cannavaro ima dobar odnos s našim timom i jasno je da među nama postoji hemija. Ne igramo trenutno kako se očekuje, ali Cannavaro se zaista trudi i to mi znamo cijeniti", rekao je vlasnik kineskog kluba Shu Yuhui.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi