Ništa od Metza: Leonardo potpisao za Al-Ahli

Presudila je mnogo veća plata

Ništa od Metza: Leonardo potpisao za Al-Ahli

Najbolji fudbaler Partizana Leonardo zvanično je napustio beogradski klub i pridružio se Al-Ahliju iz Saudijske Arabije.

Iako je Brazilac prije nekoliko dana bio bliži odlasku u Metz, na kraju je ipak izabrao da ode na istok.

I Metz i Al-Ahli su Partizanu nudili identičan novac - četiri miliona eura, ali Leonardo je dobio tri puta veću platu u Saudijskoj Arabiji i to je na kraju i presudilo.

Leonardo će u Al-Ahliju zarađivati 2,2 miliona eura godišnje dok mu je Metz nudio 800.000 eura, što je svakako ogromna razlika.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Brazilski ofanzivac je za Partizan odigrao 41 utakmicu i uspio je postići 27 golova, ali je u posljednje vrijeme bio nezadovoljan u klubu u kojem su ga držali samo navijači, čiji je bio veliki ljubimac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi