Novi junak PSG-a se narugao Mbappeu i Neymaru

Dobra atmosfera u PSG-u

Novi junak PSG-a se narugao Mbappeu i Neymaru

E. Škorić

Belgijanac Thomas Meunier sinoć je s dva pogotka donio PSG-u pobjedu u Dijonu (2:1).

Meunier je zasjenio Kyliana Mbappea i Neymara, pa je s dva gola donio Parižanima tri boda s teškog gostovanja. 

"Rekao sam im: šest miliona eura je pobijedlo 400 miliona eura", kazao je Meunier francuskim novinarima nakon utakmice, aludirajući da je bio efikasniji od Neymara i Mbappea koji su zajedno ovog ljeta kupljeni za spomenutih 400 miliona.

Mbappe smatra da u PSG-u ne trebaju previše brinuti i da će ovakve utakmice katkad doći, ali najbitnije da je njegov tim upisao pobjedu.

"U sezoni moramo da igramo 60 utakmica i nemoguće je svaki put napraviti šou ili dati šest golova. Imali smo naporne reprezentativne pauze, a protiv Dijona smo morali obaviti posao bez velikog zadovoljstva, no jedva čekamo Ligu prvaka", kazao je Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je i dalje lider u Francuskoj, a već u srijedu gostuje Anderlechtu u Ligi prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi