"Ovakvo suđenje je sramotno i nedopustivo!"

U Napoliju bijesni na sudije

"Ovakvo suđenje je sramotno i nedopustivo!"

Suđenje na utakmici između Napolija i Atalante bilo je daleko ispod prosjeka. Tako barem misle u Napoliju, koji je domaćim remijem (1:1) napravio veliki korak unazad.

Po njihovim riječima, meč je obilježio glavni sudac Gianpaolo Calvarese koji je katastrofalno vodio utakmicu, a ključni momenat koji je bio i najveći povod za saopštenje desio se u 72. minuti.

Tada je Mauricio Pinilla postigao pogodak za vodstvo Atalante, iako je prethodno napravio očigledan prekršaj. Neposredno pred kraj utakmice, isključen je i trener Rafa Benitez.

"Ovo suđenje je sramotno i nije na nivou Serije A. Ovakve utakmice čine našu ligu neregularnom, a ovakvi propusti se nikada ne bi desili u Engleskoj", poručili su iz Napolija, da bi potom prozvali i predsjednika Fudbalskog saveza Italije:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Carlo Tavecchio ne bi smio dozvoliti da gubi kredibilitet na ovaj način. Ovakvo suđenje narušava ugled italijanskog fudbala".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.