Pašić: Igrači Sarajeva trebaju večeras da uživaju

Sarajevo večeras protiv Borussije

Pašić: Igrači Sarajeva trebaju večeras da uživaju

E. Škorić

Bivši nogometaš Sarajeva i Stuttgarta Predrag Pašić vjeruje da bordo tim može da se nada povoljnom rezultatu u meču protiv njemačke Bourssije iz Moenchengladbacha.

Sarajevo večeras u 20:45 sati na Koševu igra prvi meč play-offa Evropske lige protiv Borussije. 

“Ono što je najbitnije, Sarajevo je napravilo fudbalski praznik. Sjećam se par utakmica ovog nivoa, što je priredio recimo Željo protiv Newcastlea i danas imamo sreću i radost da gledamo jedan evropski klub iz Njemačke. Ovo je zasluga momaka koji nose dres Sarajeva i mislim da trebaju da uživaju u ovoj utakmici. Trebamo svi uživati u ovoj predstavi”, kazao je Pašić za SportSport.ba, dodavši:

“Rezultatski, Borussia je favorit, ali sigurno da nismo bez šansi. Neće biti lagano. U ovim prethodnim utakmicama Sarajevo je pokazalo da bolje igra na strani. U situacijama kada ganja loptu, nije baš toliko efikasno. Dakle, bilo bi dobro da se večeras ostvari koliko toliko povoljan rezultat, a u uzvratu se može svašta dogoditi”.

Može li uspjeh Sarajeva na neki način pomoći poboljšanju bh. klupskog nogometa?

“Teško, na osnovu svega što se dešava, ali ovakvi pojedinačni uspjesi doprinose poboljšanju. Bilo bi dobro i lijepo da ovo bude prekretnica, no jasno da imamo  puno nedostataka i da će trebati puno rada da se izdignemo”.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Smatrate li da neki igrači Sarajeva zaslužuju da budu na spisku selektora Safeta Sušića?

“Dejan Bandović je talentovan golman koji može biti među tri reprezentativna golmana, a isto tako Amer Dupovac, koji je sjajan defanzivac. Smatram da su ti momc zaslužili da igraju u budućnosti za reprezentaciju. Jedan od većih potencijala koje imamo je Haris Duljević, no moram istaći i Gojka Cimirota. Sve su to sjajni momci i sjajni igrači na koje treba obratiti pozornost u budućnosti”, dodao je Pašić na kraju našeg razgovora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.