Philipp Lahm primljen u Bayernovu Kuću slavnih
Foto: EPA

Legendarni Lahm je postao 17. član elitnog kluba

Philipp Lahm primljen u Bayernovu Kuću slavnih

Nakon 517 utakmica i 15 godina u dresu Bayerna, legendarni fudbaler je doživio veliku čast, kada je primljen u Kuću slavnih ovog slavnog bavarskog velikana. Philipp Lahm je tako postao 17. član ovog elitnog kluba.

Fantastični bek Bayerna je tako postao prvi igrač koji je primljen u Kuću slavnih još od 2008. godine, kada je ova čast pripala legendarnom golmanu Bayern Munchena Oliveru Kahnu.

Lahm je, osim kratke posudbe u Stuttgartu, proveo čitavu karijeru u dresu Bayerna sa kojim je uspio doći do osam titula prvaka Njemačke, ali i podići trofej pobjednika Lige prvaka. 

Osim u Bayernu, on je dubok trag ostavio i u reprezentaciji Njemačke za koju je nastupio 113 puta.

Na svečanoj ceremoniji koja je održana jučer u klupskom muzeju otkrivena je zvijezda sa njegovim imenom, a Lahmu je uručen i posebni sako namijenjen samo članovima Kuće slavnih.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ceremonija je održana samo devet dana nakon što je Lahm odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Bayerna, a svečanom događaju su prisustvovale mnogobrojne legende bavarskog kluba.

"Philipp Lahm je jedan od najzaslužnijih igrača u skorijoj historiji Bayerna. U ulozi kapitena, on je bio zaista veoma važna osoba za klub, na tereni i izvan njega. On zaslužuje ovo priznanje koje ga svrstava među velikane Bayerna", rekao je ovim povodom izvršni direktor kluba, legendarni Karl-Heinz Rummenigge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi