Pique želi nezavisnost Katalonije, Ramos ga smiruje
Foto: EPA

Defanzivac Barcelone poziva na referendum

Pique želi nezavisnost Katalonije, Ramos ga smiruje

M. Šljivak

Defanzivac Barcelone Gerard Pique podržao je referendum Katalonije za nezavisnost od Španije koji će se održati 1. oktobra.

Građani Katalonije imaće priliku da na referendumu izglasaju nezavisnost od Španije, a jedan od onih koji će glasati za odvajanje je fudbaler Barcelone Gerrard Pique.

Zvijezda tima s Nou Campa otvoreno podržava nezavisnost Katalonije i preko Twittera je pozvao sve stanovnike ove oblasti da izađu na referendum.

Nakon njegove objave oglasio se kapiten Real Madrida Sergio Ramos. On je Piqeu poručio da je najbolje da ništa ne priča.

"Piqueov tweet nije baš pohvalan jer će opeti dobiti zvižduke gdje god se pojavi. Možda ovo nije najbolji način da se kaže mišljenje o nečemu", rekao je Ramos..

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj duo je i ranije imao veliki broj obračuna putem društvenih mreža, ali su već mjesecima unazad obojica veoma mirni.

Sigurno je da španski navijači neće imati lijepo mišljenje o Piqueu nakon svega i sigurno je da ga čekaju zvižduci gdje god će se pojaviti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi