Pochettino: Bilo bi mi zadovoljstvo voditi PSG
FOTO: EPA

Trener Tottenhama priznao

Pochettino: Bilo bi mi zadovoljstvo voditi PSG

Mauricio Pochettino je za britanske medije izjavio da želi u budućnosti voditi klub kao što je Paris Saint-Germain. 

Naime, ovaj 44-godišnji stručnjak je postao pravi hit na Otoku nakon što je sa Tottenham izborio Ligu prvaka i ostao u utrci za osvajanje titule, a da mu ne nedostaje ambicije potvrđuje i izjava koju je dao za britanske medije. 

"Uvijek sam govorio da bi mi bilo zadovoljstvo i ostvarenje sna voditi veliki klub kao što je Paris Saint-Germain. Trudim se da gledam sve njihove utakmice, posebno u Ligi prvaka, a povremeno razgovoram i sa pomoćnim trenerom", izjavio je Pochettino.

Pochettino se potom osvrnuo i na kvalitet francuske Ligue 1. 

"Liga možda nije toliko atraktivna, ali često gledam utakmice jer ima odličnih fudbalera koji se mogu lako prilagoditi Engleskoj", zaključio je Pochettino.

Vrijedi podsjetiti da je Pochettino prije preuzimanja Tottenhama vodio Southampton i Espanyol.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi