Podolski stigao u Istanbul, danas potpisuje za Galatu

Bivši napadač Bayerna, Arsenala i Kolna

Podolski stigao u Istanbul, danas potpisuje za Galatu

Lukas Podolski će u toku dana potpisati ugovor sa Galatasarayom, saopšteno je iz turskog kluba.

Ovaj 30-godišnji fudbaler je nakon loše polusezone u Interu odlučio potražiti novi klub, a najkonkretniji je bio Galatasaray, sa kojim će njemački napadač poljskih korijena potpisati višegodišnji ugovor. Finansijski detalji ovog transfera još uvijek nisu poznati, ali se očekuje da uskoro 'isplivaju' u javnost.

Podolski je stigao u Istanbul gdje su ga dočekali vjerni navijači turskog šampiona, a od potpisa za Galatu ga dijeli još samo medicinski pregled, koji bi trebao biti samo formalnost.

Podolski je u svojoj karijeri nastupao za Koeln, Bayern i Arsenal, koji ga je početkom ove godine posudio Interu. U 82 utakmice u dresu Topnika Podolski je postigao 31 gol, ali se zbog velike konkurencije nikada nije izborio za neku bitniju ulogu na Emiratesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.