Ponziova bomba je bila uzalud: Boca bolja na Monumentalu
Foto: EPA

Najveći argentinski derbi ispunio očekivanja

Ponziova bomba je bila uzalud: Boca bolja na Monumentalu

U okviru osmog kola argentinske Superlige odigran je jedan od najvećih svjetskih derbija. River Plate je na Monumentalu dočekao Bocu Juniors, a gosti su slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Meč je protekao onako kako i doliči najvećem argentinskom derbiju, uz puno tenzija, ali i maestralnih poteza.

U 38. minuti susreta veliki šok za domaćine, jer Fernandez zarađuje isključenje zbog neobjašnjivo grubog starta, a nije se puno čekalo ni na vodstvo Boce.

Igrala se 42. minuta kada je Cardona postigao sjajan pogodak iz slobodnog udarca, pa se na poluvrijeme otišlo prednošću Boce od 0:1.

Strijelac prvog gola za Bocu u 61. minuti dobija, diskutabilan, crveni karton, a River u 69. minuti dolazi do izjednačenja kada Ponzio postiže zaista spektakularan gol sa velike udaljenosti.

Međutim, slavlje domaćih nije dugo trajalo jer Nandez, nakon sjajne asistencije Pereza, u 73. minuti postiže gol za, ispostavit će se, konačnih 1:2 i pobjedu Boce.

Do kraja je River pokušavao na sve načine doći do izjednačenja, ali je mreža gola Boce mirovala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi