Poraz Dresdena u Frankfurtu, Duisburgu bod kod Auea

Bajiću 90 minuta, Subašić na klupi

Poraz Dresdena u Frankfurtu, Duisburgu bod kod Auea

Završena su dva današnja duela 31. kola druge Bundeslige. Aue i Duisburg našeg Bajića su podijelili bodove (0:0) dok je FSV Frankfurt savladao Dresden našeg Muhameda Subašića sa 3:1.

Ekipa Aeua je uoči ovog duela bila u jako teškoj situaciji sa samo par bodova iznad opasne zone. Duisburg je bio u nešto boljoj situaciji i čini se kako ova ekipa neće imati većih problema sa osiguravanjem opstanka u 'Cvajti'.

 

Pogodaka nije bilo, bodovi su podijeljeni te su i jedni i drugi napravili mali , ali značajan korak ka mirnijem finišu sezone.

 

Dynamo Dresden je porazom u Frankfurtu došao u jako tešku situaciju. Slabije plasirane su samo ekipe Sandhausena i Regensburga dok je današnji domaćin u borbi za sami vrh. Subašić je susret odgledao sa klupe.

 

Prvih 45 minuta utakmice nisu donijele pogotke, a samo 10 minuta je bilo dovoljno domaćima u nastavku da dođu do vodstva. Stark je bio strijelac. 

 

U 67. minuti, Verhoek je povisio na 2:0, a asistent kod pogotka bio je Teixeria.

 

Šest minuta prije kraja susreta, Roshi je svojim pogotkom na asistenciju Lamidija riješio pitanje pobjednika.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Počasni pogodak za goste postigao je Fort u 86. minuti, a asistenciju je upisao Trojan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.