Potvrđeno: Bacca potpisao za Milan

Potvrđeno: Bacca potpisao za Milan

E. Škorić

Italijanski prvoligaš AC Milan potvrdio je kako je potpisao Carlosa Baccu.

Milan je u četvrtak potvrdio transfer Bacce iz Seville. Već danima se piše kako je postignut dogovor između klubova, sam Kolumbijac je kazao da je sve završeno, ali sada je i zvanično.

Rossoneri su dobrili sjajnog napadača, koji je stigao nakon dvrije nevjerovatne sezone u Sevilli, s kojom je osvojio dva naslova Evropske lige.

Milan je platio oko 22 miliona funti za 28-godišnjeg napadača, koji je postigao 34 pogotka u 71 ligaškoj utakmici za klub iz Andaluzije, u koji je prethodno stigao iz Club Bruggea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pred njim je da odradi u Kolumbiji liječničke preglede s Milanovim predstavnicima i doktorima, a nakon odmora će put Milana.

Milan je završio na razočaravajućem 10. mjestu Serije A u prošloj sezoni i Bacca stiže kao spasitelj. Očekuje se još nekoliko vrhunskih pojačanja na San Siru do kraja sezone. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.