Poznata imena čekaju Drogbu u novom timu
Foto: EPA

Wright-Phillips i Bravo već su članovi Phoenixa

Poznata imena čekaju Drogbu u novom timu

M. Šljivak

Legendarni napadač iz Obale Slonovače Didier Drogba potpisao je ugovor s ekipom Phoenix Rising.

Američki tim, koji se takmiči u USL ligi, dobio je veliko pojačanje, a Drogba će postati prvi vlasnik-igrač u povijesti.

Cilj rukovodstva tima iz Phoenixa je MLS. Oni će se u narednim godinama kandidovati za dobijanje licence za nastup među najboljim američkim timovima, a sigurno je da su na dobrom putu da to i ostvare.

Pored Drogbe još nekoliko veoma poznatih imena nosi dres tima iz Arizone. Svi se vjerovatno sjećaju nekadašnje zvijezde Chelseaja, Manchester Cityja i reprezentacije Engleske Shauna Wright-Phillipsa.

Ovaj 35-godišnjak je u klub stigao početkom godine, a došao je iz New York Red Bullsa, a zajedno s njim u klub je došao i 37-godišnji meksički napadač Omar Bravo.

U ovom timu je veliki broj internacionalaca. Želja je da se tim stabilizuje i da se u narednim sezonama dobije dozvola za nastup u MLS-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi