Poznati kandidati za nagradu najljepšeg gola u ovoj godini

Deset igrača u borbi za Puškaš nagradu

Poznati kandidati za nagradu najljepšeg gola u ovoj godini

E. Čaušević

Za nekoliko sedmica bit će održana ceremonija dodjele Zlatne lopte na kojo će se, između ostalog, dodijeliti i Puškaš nagrada za najbolji gol u ovoj godini.

Prošle godine nagradu je dobio fudbaler brazilskog trećeligaša Vila Nove, Wendell Lira. Brazilac je tada pobijedio u trci za Puškaš nagradu Lionela Messija. Do dodjele ove nagrade ostalo je još nekoliko sedmica, a poznata su imena desetorice igrača koji konkurišu za najbolji gol godine.

Na listi se nalaze: Mario Gaspar, Hlompho Kekana, Marlone, Lionel Messi, Neymar, Saul Niguez, Hal Robson-Kanu, Daniuska Rodriguez, Simon Skrabb, Mohd Faiz Subri. 

Za ove kandidate se može glasati do 2. decembra kada će u uži izbor ući trojica igrača. Pobjednik u konkurenciji za najbolji gol 2015. godine bit će proglašen 9. januara na dodjeli Zlatne lopte u švicarskom Cirihu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti