Poznato koliko će Clattenburg zarađivati u S. Arabiji

Napustio engleski Premiership

Poznato koliko će Clattenburg zarađivati u S. Arabiji

E. Čaušević

Engleski sudija Mark Clattenburg odlučio je da više neće suditi utakmice u engleskom Premiershipu.

Jedan od najboljih sudija na svijetu saopštio je da napušta Premiership zbog toga što je izostala podrška vodećih ljudi iz komisije za sudije u borbi za veće plate sudija u Engleskoj. Clattenburg nije dobio povećanje plate i zatražio je raskid saradnje.

Iako još uvijek nije zvanično napustio Premiership ovaj engleski sudija odlučio je da će svoju karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Iako je imao ponudu iz Kine koja je i novčano bila bolja on se na kraju odlučio da bude šef komisije za sudije u Saudijskoj Arabiji.

Clattenburg će u Saudijskoj Arabiji godišnje zarađivati pola miliona funti uključujući i plaćeni porez. Englez je otkrio da je u Kini mogao zarađivati i duplo više, ali mu se ponuda iz Saudijske Arabije mnogo više svidjela.

Engleski sudija je ove informacije potvrdio danas kada je zvanično predstavljen kao "šef" sudija u Saudijskoj Arabiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi