Projektil Constantina Budescua sa 40 metara

U prvoj minuti utakmice

Projektil Constantina Budescua sa 40 metara

Astra iz Ploiestija jučer je stigla do svoje sedme ovosezonske pobjede nakon što je sa 2:1 savladala sastav Dinama iz Bukurešta. 

Najzanimljiviji, ali i najljepši detalj, propustili su svi oni koji su makar minut zakasnili na ovaj susret 11. kola fudbalskog šampionata Rumunije. 

Naime, već u prvoj minuti fudbaler domaćeg tima Constantin Budescu postigao je sjajan gol udarcem sa preko 40 metara koji je preletio gostujućeg golmana i završio u mreži gostiju.

Astra je slavila sa 2:1 na kraju, i nakon jedanaest odigranih kola drugoplasirani je sastav rumunske Lige 1 sa osvojena 22 boda, tri boda manje od vodeće Steaue.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.