Raspored utakmica Barcelone i Reala do kraja sezone
Foto: EPA

Real ima više posla

Raspored utakmica Barcelone i Reala do kraja sezone

M. Šljivak

Barcelona je sinoć usred Madrida savladala Real Madrid u El Clasicu s 3:2.

Nošeni sjajnim Lionelom Messijem, Katalonci su slavili pobjedu, te su se na vrhu tabele izjednačili s Kraljevima, koji imaju i utakmicu manje.

Do kraja sezone Real ima izuzetno zgusnut raspored. Odigraće tim iz Madrida čak osam utakmica, dok će Barca do 21. maja odraditi šest susreta.

Ipak, prednost Katalonaca je što ne igraju Ligu prvaka. Real će 2. i 10. maja imati mečeve polufinala ovog elitnog takmičenja, a protivnik je Atletico Madrid.

Od utakmica koje Barca nije odradila, tu je samo meč finala Kupa kralja za kojeg još nije određen datum, ali se taj meč igra nakon završetka sezone.

Što se prvenstva tiče, Barcelona ima pet utakmica do kraja, a u čak tri utakmice su domaći. Već u srijedu su domaćini Osasuni, a još kod kuće igraju sa Villarrealom i Eibarom, a s ovim timom igraju u posljednjem kolu 21. maja. Čini se kao lagan raspored, ali nikad se ne zna šta se može dogoditi.

Dva gostovanja Barce neće biti lagana. Narednog vikenda na rasporedu je duel protiv gradskog rivala Barcelone, a 14. maja će odigrati meč protiv Las Palmasa.

Real u prvenstvu mora odraditi čak četiri gostovanja. U srijedu gostuju Deportivu, a na gostovanje još moraju u Granadu, Malagu, ali i kod Celte, protiv koje je meč odgođen. Domaće utakmice tim Zinedinea Zidana igraće protiv Valencije i Seville.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nijedan tim do kraja sezone ne smije napraviti kiks. To bi automatski značilo i gubitak titule, što bi bio veliki udarac za oba kluba. Međutim, samo jedan na kraju može biti na vrhu, a za mjesec dana ćemo znati i ko će ponijeti titulu prvaka Španije.

datum barcelona real madrid
26. april Osasuna (kući) Deportivo (gosti)
29.april Espanyol (gosti) Valencia (kući)
2. maj - Atletico Madrid (Liga prvaka)
6. maj Villarreal(kući) Granada (gosti)
10.maj - Atletico Madrid (Liga prvaka)
14. maj Las Palmas (gosti) Sevilla (kući)
21. maj Eibar (kući) Malaga (gosti)
Nije određeno Alaves (finale Kupa) Celta (gosti)
Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi