Remi Malage i Barcelone, slavili Sevilla i Levante

Peto kolo Primere

Remi Malage i Barcelone, slavili Sevilla i Levante

Odigrane su tri posljednje utakmice današnjeg programa petog kola španske Primere. Večer je obilježila Barcelona, koja je u duelu sa Malagom nije uputila niti jedan udarac u okvir gola domaćina! U preostale dvije utakmice pobjede su slavili Levante i Sevilla.

Barcelona je odigrala jednu vrlo lošu utakmicu i za 90 minuta nije uspjela pronaći put do protivničke mreže. Ne pamti se kada je, i da li je uopšte, Barcelona za 90 minuta bila bez udarca u okvir gola protivnika kao što je to bio slučaj večeras u Malagi. Slaba utjeha je i 70% posjeda lopte koliko su imali na kraju susreta, a sreća po njih pa ni Malaga nije briljirala pa je ostalo 0:0. Bio je ovo ujedno i prvi kiks Barce u novoj sezoni ali je, ako ništa drugo, pohvalno istaći da Katalonci još uvijek nisu primili niti jedan pogodak.

Sevilla je slavila protiv Real Sociedada minimalnim rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Deulofeu u 18. minuti. To je, ispostavit će se na kraju, bio prvi i posljednji gol na ovoj utakmici. Sevilla je sada izjednačena sa Barcelonom na prve dvije pozicije sa trinaest bodova.

Levante je prvu pobjedu u sezoni upisao na gostovanju kod Granade. Nakon 'nule' u prvom poluvremenu, odmah na startu drugog viđen je i jedini pogodak. Strijelac gola vrijedan tri boda za Levante bio je Garcia u 46. minutu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 5. kolo

Granada - Levante 0:1
Malaga - Barcelona 0:0
Sevilla - Real Sociedad 1:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.