Robson-Kanu: Ide nam u prilog što BiH "gori pod nogama"
Foto: EPA

Fudbaler Velsa pred meč sa BiH

Robson-Kanu: Ide nam u prilog što BiH "gori pod nogama"

Bh. nogometna reprezentacija u subotu igra devetu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a protivnik je prvoplasirani Vels. 

Izabranicima Chrisa Colemana za odlazak na kontinentalnu smotru je potreban samo bod iz predstojeće dvije utakmice i u taboru Velsa vlada veliki optimizam. To je istakao i napadač Hal Robson-Kanu.

"Kada smo igrali prvu utakmicu u Velsu bili smo prilično izjednačeni, a sada nas očekuje žestoka atmosfera na stadionu. Mi ćemo u teškoj utakmici dati sve od sebe da dođemo do pobjede", kazao je Robson-Kanu i potom dodao: 

"Ide nam u prilog činjenica da reprezentaciji BiH treba samo pobjeda u ovoj utakmici. Mi smo dobro organizovani, imamo brze igrače i dobre napadače, tako da možemo nanijeti štetu drugima preko kontri. To nam ide u korist." 

David Edwards, koji nosi dres engleskog drugoligaša Wolverhamptona, svjestan je da Vels drži sve u svojim rukama. 

"Kad pogledate kako je Vels igrao kad sam prvi put došao i sad, možete vidjeti koliko smo napredovali. Vjerujem da ćemo iskoristiti ovu historijsku priliku i izboriti plasman na Evropsko prvenstvo." 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Chris Gunter ističe da velike zasluge za posljednje rezultate pripadaju navijačima Velsa. 

"Navijači imaju veliku ulogu u tome i što bolje rezultate budemo imali, njih će biti više. Lijepo je što smo im se odužili, oni moraju znati da ih cijenimo", poručio je na kraju konferencije za medije nogometaš Readinga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.