Rooney: Mogu još puno toga ponuditi
Foto: EPA

Kapiten Manchester Uniteda smatra da još može pomoći ekipi

Rooney: Mogu još puno toga ponuditi

Wayne Rooney insistira na tome da ima dovoljno potrebnog iskustva da pomogne Manchester Unitedu u njihovim težnjama da uspješno okončaju sezonu.

Klub iz Manchestera, koji se bori za jednu od pozicija među prva četiri kluba u Premier ligi, kao i za trofej Lige Evrope, je ostao bez prvog napadača Zlatana Ibrahimovića koji će propustiti ostatak sezone zbog teške povrede koljena.

Zbog problema sa povredama u ekipi Uniteda, u prvom planu se ponovo našao iskusni Wayne Rooney koji je u zadnje vrijeme bio u nemilosti Josea Mourinha.

Rooney je na utakmici protiv Burnleya prvi put nakon marta ove godine bio u prvih 11 Manchester Uniteda, a za engleske medije je izjavio da je u stanju igrati na vrhunskom nivou još najmanje tri godine.

"Smatram da mogu doprinijeti kvalitetom, smirenošću, iskustvom i znanjem, bilo da se radi o našem cilju da završimo među prva četiri, ili da se radi o nastupima u Ligi Evrope", izjavio je iskusni Englez.

"Naravno da još mogu igrati na vrhunskom nivou, dvije ili tri godine a možda i više. Svi spominju moje godine, 31 mi je godina, nisam starac".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Znam da sam dovoljno dobar da igram na najvišem nivou. Ljudi imaju svoja mišljenja, koja poštujem, ali imam i ja svoja."

"Mislim da imam još puno toga za ponuditi, radujem se sljedećim utakmicama, želim odigrati još tih nekoliko susreta i uspješno završiti sezonu, a onda ću vidjeti šta dalje", dodao je na kraju Wayne Ronney.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti