"S novim vlasnicima možemo priuštiti Cristiana Ronalda"

Tako kaže predsjednik Intera

"S novim vlasnicima možemo priuštiti Cristiana Ronalda"

Pomalo nevjerovatne špekulacije iznose u posljednjim danima italijanski mediji. Naime, oni smatraju da će Inter pokušati ovog ljeta da angažuje najboljeg fudbalera na planeti Cristiana Ronalda, a povodom toga se oglasio i predsjednik ovog kluba Piero Ausilio. 

On je poručio da je istina da Inter u ovom trenutku ima novac da dovede bilo kojeg fudbalera na svijetu, pa čak i Ronalda, ali da nisu u mogućnosti zbog nekih drugih okolnosti.

"Danas imamo jako vlasništvo. Naši novi kineski vlasnici mogu bez problema da priušte neke od najboljih fudbalera na svijetu, pa čak i Ronalda, ali to ne možemo napraviti zbog finansijskog fair-playja, koji u obzir uzima razvoj kluba. To je put za koji je potrebno vrijeme. Moramo biti pametni i ne smijemo griješiti, svakako ne kao do sada", rekao je Ausilio tokom predavanja koje je održao studentima na Universita degli Studi u Milanu.

Podsjetimo, Inter iza sebe ima katastrofalnu sezonu i trenutno se nalaze na 8. mjestu Serije A sa samo 56 bodova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi