Sabatini: Pokušat ćemo zadržati Pjanića i Nainggolana

Direktor Rome o veznim igračima kluba

Sabatini: Pokušat ćemo zadržati Pjanića i Nainggolana

E. Čaušević

Direktor Rome, Walter Sabatini, izjavio je da će Roma pokušati na ljeto zadržati Miralema Pjanića i Radju Nainggolana.

O odlasku Rominog dvojca iz vezne linije govori se već nekoliko mjeseci, a italijanski mediji prošle sedmice objavili su da je Juventus spreman aktivirati otkupnu klauzulu Pjanića. S druge strane, Nainggolan se nalazi na meti Chelseaja.

Ipak, direktor Rome danas je izjavio da će Roma dati sve od sebe da ih zadrži u ekipi, te da vjeruje da će oni ostati na Olimpicu i naredne sezone.

"Dosta toga zavisi da li oni žele napustiti klub. Mi ćemo dati sve od sebe da ih zadržimo kako bi naredne godine bili konkurenti za osvajanje Scudetta. Ja lično vjerujem da to možemo uspjeti", rekao je Sabatini.

On je govorio i o Edinu Džeki koji je pred početak sezone došao u Romu kao veliko pojačanje, ali na kraju nije ispunio očekivanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On je sjajn igrač, ali ove sezone nije imao sreće. Nije mogao da pronađe pravu formu pa je trener morao naći druga rješenja. Kada smo počeli postizati golove bilo je jako teško da se Džeko vrati u prvu postavu. Ipak, on je sjajan profesionalac i nikad nam nije pravio preblem", kazao je Sabatini.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi