Samuel Eto'o u pregovorima sa Ajaxom

Iskusni kamerunski napadač

Samuel Eto'o u pregovorima sa Ajaxom

Iskusni kamerunski napadač Samuel Eto' čijih usluga se ranije ovoga ljeta odrekao londonski Chelsea nalazi se u pregovorima oko prelaska u redove Ajaxa.

Prema pisanju pojedinih engleskih I holandskih medija Eto'o je vrlo blizu dogovora sa najtrofejnijim klubom iz "zemlje lala". 

Iskusan igrač kakav je kapiten Kameruna koji na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu nije upisao ni minute, zbog povrede, dobro će doći ekipi kakva je Ajax. Ipak, iznenađujuće je da Kopljanici angažuju fudbalera koji je u poznim igračkim godinama (34), obzirom da je upravo Ajax ekipa koja je poznata po afirmaciji mladih fudbalera i pružanju šanse mladi talentima iz vlastite radionice.

"Samuel djeluje veoma gladno kada je riječ o igranju za Ajax. On je spreman i ima sjajanu priliku da ponovo bude uspješan", rekao je Marc Overmars za Voetbal International, te dodao:

"Mi nećemo blokirati zarvoj naših mladih igrača kao što su talentovnai Milik ili Živković, ali ako budemo u mogućnosti da potpišem igrača svjetske klase, zašto da ne? Bilo bi to fantastično".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.