Selektor SAD-a ne krivi druge za neuspjeh

Poručio da je njegova ekipa podbacila

Selektor SAD-a ne krivi druge za neuspjeh

Selektor Sjedinjenih Američkih Država Bruce Arena nije htio kriviti rezultate na drugim mečevima za neuspjeh njegove reprezentacije nakon večerašnjeg poraza od Trinidad i Tobaga.

Amerikancima je trebao samo bod u gostima kod posljednjeplasirane reprezentacije na tabeli koja je prije ovog meča imala samo jednu pobjedu, ali ni do tog boda nisu došli.

Oni naredne godine neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a Arena je nakon meča rekao da su naprosto morali večeras uzeti barem bod. 

"Ovo je veliki neuspjeh za nas. Nismo smjeli ostati kući za vrijeme ovog Svjetskog prvenstva i ja preuzimam odgovrnost za to. Za nas nikada nisu bili bitni rezultati drugih mečeva. Mi smo danas podbacili. Nema izgovora. Trebali smo izaći sa ovog terena sa barem jedni bodom", rekao je Arena nakon meča. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, bit će ovo prvo Svjetsko prvenstvo koje će Amerikanci propustiti još od 1986. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi