Silva: Zaustavit ćemo Diega Costu

Uoči velikog duela Cityja i Chelseaja

Silva: Zaustavit ćemo Diega Costu

Peto kolo engleskog Premiershipa donosi veliki derbi, kojeg će na Etihadu odigrati Manchester City i Chelsea.

Londonski klub nalazi se na prvom mjestu tabele sa maksimalnih 12 bodova, a vjerovatno najveće zasluge za to pripadaju Diegu Costi koji je sam postigao čak sedam golova. 

Upravo će Diego Costa biti najveća prijetnja golu Harta, čega su svjesni i u Cityju. Reprezentativni kolega napadača Chelseaja najavio je  svom kolegi i prijatelju šta ga čeka na Etihadu.

"Igramo sa Chelseajem koji je ovog ljeta napravio nekoliko sjajnih transfera. Dovedena su, između ostalog, i dva moja reprezentativna suigrača i prijatelja, Fabregas i Costa. Fabregasa znam od svoje 16. godine, dok Costu znam nešto kraće i bit će mi drago igrati protiv njih. Ono što mogu poručiti u ime svoje ekipe je da će Costa biti zaustavljen i da se neće naigrati protiv Cityja", rekao je Silva.

Manchester City i Chelsea sastaju se u nedjelju s početkom od 17 sati, a ta utakmica predstavlja veliki derbi kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.