Skenderbeu šokirao Sporting, Bilbao bolji od Partizana

Četvrto kolo Evropske lige

Skenderbeu šokirao Sporting, Bilbao bolji od Partizana

E. Čaušević

Večeras su odigrane utakmice četvrtog kola Evropske lige, a iznenađenje kola priredila je ekipa Skenderbeua.

Skenderbeu je na domaćem terenu sa ubjedljivih 3:0 savladao Sporting iz Lisabona. Domaći su do vodstva došli u 14. minuti preko Lilaja, a samo pet minuta kasnije isti igrač je sa bijele tačke udvostručio prednost. Konačnih 3:0 postavio je Nimaga u 56. minuti.

U grupi G Lazio je kao gost savladao ekipu Rosenborga sa 2:0, a oba gola za goste postigao je napadač Filip Đorđević. U istoj grupi sastali su se St. Etienne i Dnipro, a francuski tim slavio je sa 3:0.

Athletic Bilbao je bio bolji od Partizana sa visokih 5:1. Dva gola za domaće dao je Williams, dok su po jedan dodali Benat, Aduriz i Elustondo. Jedini gol za goste iz Beograda postifao je Oumarou. Takođe, u grupi L Augsburg je dočekao AZ Alkmaar i bez problema upisao nova tri boda (4:1).

Tottenham je na domaćem terenu uz dosta muke savladao Andrlecht. Domaći su poveli u 29. minuti preko Kanea, da bi u 72. na 1:1 izjednačio Ezekiel. Junak Tottenhama večeras je bio Dembele koji je postigao gol za pobjedu u finišu utakmice.

Evropska liga, 4. kolo:

Athletic Bilbao - Partizan 5:1

Augsburg - AZ Alkmaar 4:1

Belenenses - Basel 0:2

Lech - Fiorentina 0:2

Rosenborg - Lazio 0:2

Skenderbeu - Sporting 3:0

Sparta Prag - Schalke 1:1

St. Etienne - Dnipro 3:0

Tottenham - Andrlecht 2:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Asteras - APOEL 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti