Službeno: Sirigu potpisao za Torino

Napustio PSG

Službeno: Sirigu potpisao za Torino

Novi golman italijanskog prvoligaša Torina danas je zvanično postao Salvatore Sirigu. 

Sirigu je u protekloj sezoni nastupao za Osasunu kao posuđen igrač Paris Saint-Germaina, a s obzirom da ni u španskom klubu nije branio redovito, po povratku u Francusku se odlučio na raskid ugovora. 

Kao što se proteklih dana i najavljivalo, Sirigu će svoju karijeru nastaviti u Torinu s kojim je danas i zvanično potpisao ugovor. 

"Vrlo sam sretan što sam postao novi član Torina. Ovaj klub raste iz godine u godinu, privukao me projekat i čast mi je što ću biti dio cijele priče", izjavio je, između ostalog, Sirigu nakon što je stavio paraf na ugovor. 

Sirigu će na golu imati konkurenciju u vidu Vanje Milinković-Savića, bivšeg omladinca Manchester Uniteda, koji će se također priključiti Torinu ovog ljeta. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi