Smjenjeni trener Leicestera poručio: Šokiran sam!

Dobio otkaz u engleskom klubu

Smjenjeni trener Leicestera poručio: Šokiran sam!

Kontroverzni trener Nigel Pearson je jučer dobio otkaz u Leicesteru, a izvori bliski ovom stručnjaku tvrde da on nije imao pojma šta mu se sprema.

Samo nekoliko dana nakon što je angažovao Shinjia Okazakija kao veliko pojačanje iz Mainza, Pearsona je dočekala vijest da je bivši na klupi Lisica, i to je za smjenu saznao putem Twittera.

Ovaj 51-godišnji stručnjak je navodno poručio da je šokiran odlukom Leicestera, koja je kao razlog prekidanja saradnje sa Pearsonom navela njegove "pogoršane odnose sa upravom kluba".

Također, u poruci na službenim stranicama istaknuto da je da je ovaj trener imao nekoliko velikih ispada van terena, te da njegova saradnja sa izvršnim odborom kluba više nije moguća. Između ostalog, ovaj trener se prošle sezone "proslavio" i po davljenju fudbalera Crystal Palacea James McArthura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je što je Pearson, uprkos svim incidentima, na nevjerovatan način izbjegao ispadanje u Championship, pa ova odluka ipak i jeste za (blago) čuđenje. U posljednjih devet kola nedavno završenog engleskog prvenstva, Leicester je sakupio 22 boda i bio je najuspješniji klub u cijeloj ligi u tom segmentu. Njihova sjajna forma i rezultati ipak nisu sačuvali Pearsona na klupi.

Dok ne pronađe novog trenera, Leicester će na pripreme voditi Craig Shakespeare i Steve Walsh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.