Španija u finalu Evropskog prvenstva!
Foto: EPA

Pobijedili Kazahstan

Španija u finalu Evropskog prvenstva!

M. Šljivak

Futsal reprezentacija Španije plasirala se u finale Evropskog prvenstva. Ova selekcija je u večerašnjem polufinalu savladala Kazahstan s 5:3.

Kazahstanci su bolje ušli u meč. Pogotkom Dovgana u četvrtoj minuti su poveli, ali su potom Španci zaigrali onako kako znaju.

Pogocima Beba, Miguelaina i Raula su na poluvrijeme otišli s dva gola prednosti (3:1), da bi u 27, minuti Alex povećao prednost na 4:1.

Tada dolazi do opuštanja u redovima Španaca. Kazahstan to koristi i u samo dvije minute preko Lea i Zhamankulova dolazi do 4:3.

Ipak, u 39. minuti Španija je osigurala pobjedu. Pogodio je Raul za konačnih 5:3.

Protivnik Špancima u finalu biće selekcije Rusije.

Futsal, polufinale:

Španija - Kazahstan 5:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi