Spektakl na Wembleyju, Chelsea slavi finale

FA Kup

Spektakl na Wembleyju, Chelsea slavi finale

E. Škorić
Teme:

U sjajnoj utakmici Chelsea je s 4:2 pobijedio Tottenham i plasirao se u finale FA kupa.

Chelsea je u prvom polufinalu, na londonskom Wembleyju, savladao Tottenham i ima priliku da dođe do duple krune ove sezone, obzirom da Plavcima izuzetno dobro ide i u prvenstvu.

Međutim, Tottenham nas je ove sezone navikao na sjajne igre, pa su izabranici Mauricija Pocchetina i večeras pokazali da nisu tek tako godinama u vrhu engleskog nogometa.

Meč je sjajno počeo i Willian je u petoj minuti iz slobodnjaka matirao Huga Llorisa. Ipak, već u 18. minuti Harry Kane vraća stvari na početak.

U završnici prvog dijela Willian je iz penala ponovo pogodio za novo vodstvo Plavaca, ali u 52. minuti se Tottenham opet vraća. Dele Alli je bio precizan i opet je najavljen spektakl u minutama koje slijede.

Posljednjih 15 minuta meča donosi još golova. Samo što  je ušao u igru, Eden Hazard sjajnim golom u 75. minuti donosi treće vodstvo Chelseaju večeras, da bi u 80. minuti Nemanja Matić postigao eurogol za 4:2.

Chelsea će u finalu igrati protiv bljeg iz duela Arsenal - Manchester City. Taj susret igra se sutra.

FA Cup, polufinale:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea - Tottenham 4:2 (Willian 5, 43 - penal, Hazard 75, Matić 80/ Kane 18, Alli 52)


Willian Goal HD - Chelsea 1-0 Tottenham 22.04... by dailyfootballkick
Harry Kane Goal HD - Chelsea 1-1 Tottenham 22... by dailyfootballkick
Willian Goal HD - Chelsea 2-1 Tottenham - 22... by riqezi
Dele Alli Goal HD - Chelsea 2-2 Tottenham... by fotlive
matic sjajan gol by goloviliga
Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi