Spektakl u Lyonu, Fekir u 96. minuti srušio Monaco

Liga 1

Spektakl u Lyonu, Fekir u 96. minuti srušio Monaco

E. Škorić

U derbiju devetog kola francuske Lige 1 Lyon i Monaco su odmjerili snage, a domaćin je slavio s 3:2 golom u 96. minuti.

Sjajan meč odigran je večeras u Lyonu, gdje je istoimeni domaćin dva puta vodio, no oba puta su se gosti uspijevali vratiti, da bi konačno Lyon slavio golom duboko u sudačkoj nadoknadi.

Dosta uzbuđenja bilo je u ovom susretu, pa je za 34 minute palo čak četiri gola, šanse su se redale na obje strane, no meč je završen rezultatom 2:2.

Diaz je u 11. minuti najavio golijadu na večerašnjem susretu, da bi već u 17. minuti Rony Lopes zabio za 1:1.

Samo šest minuta kasnije Fekir je postigao pogodak za novu prednost Lavova, a u 34. minuti Traore donosi Monacu novo izjednačenje.

Igrala se 95. minuta kada je dosuđen slobodnjak za domaće, a onda je Fekir maestralno pucao i matirao Subašića za veliko slavlje domaćina. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Monaco s 19 bodova ostaje na drugom mjestu, Lyon se sa 16 bodova probio na treću poziciju. Vodeći je PSG sa 22 boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi