Spektakl u najavi: Mourinho protiv Guardiole u Kini

Bilo bi to sve, samo ne prijateljska utakmica

Spektakl u najavi: Mourinho protiv Guardiole u Kini

Portugalski fudbalski stručnjak Jose Mourinho trebao bi ovog ljeta preuzeti vruću klupu Manchester Uniteda.

On bi na tom mjestu trebao zamijeniti Van Gaala, a prva utakmica na klupi Manchester Uniteda mogla bi mu biti, ni manje ni više, nego protiv Guardiole.

Naime, ekipe Manchester Uniteda i Cityja učestvovat će početkom ovog ljeta u Kini na Internacionalnom kupu, a 29. ili 30. juna bit će odigran njihov prijateljski meč.

Upravo bi tada Jose Mourinho i Pep Guardiola trebali obnoviti svoje veliko rivalstvo. Sigurno da to bilo sve, samo ne prijateljski meč.

Njih dvojica su se do sada sastala 16. puta. Sedam puta je trijumfovao Guardiola, tri puta Mourinho, dok je šest mečeva završeno remijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi