Spriječena velika tragedija na meču Espanyol-Barca

Ušao na tribine i počeo pucati

Spriječena velika tragedija na meču Espanyol-Barca

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelona savladali su sinoć na gostovanju gradskog rivala Espanyol (3:0) u okviru 35. kola španske La Lige.

Katalonski klub je lakše od očekivanog stigao do nova tri boda i tako se vratio na lidersko mjesto La Lige. Dva gola za Barcelonu postigao je Luis Suarez, a jedan je dodao Ivan Rakitić. Ipak, početak ove utakmice obilježile su nemile scene na tribinama stadiona Espanyola.

Prema pisanju španskih medija na tribini na kojoj su bili navijači domaće ekipe pojavio se čovjek u dresu Barcelone koji je prvo počeo provocirati prisutne. Zatim je izvadio pištolj, te je ispalio nekoliko hitaca u zrak. Srećom policija je brzo reagovala i spriječila je moguću tragediju.

Međutim, glavno pitanje postavlja se kako je ovaj "navijač" uspio da s vatrenim oružjem uđe na stadion? Policija je počela istragu oko ovog događaja, a ovaj "navijač" je uhapšen. Još uvijek nije poznato da li je on navijač Barcelone ili je dres koristio kao paravan za ovaj događaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi